Restavracija, za katero si je potrebno vzeti čas in se prepustiti čarovnijam balkanske kuhinje.

ČETUDI JE LEPO OHRANJENA IN OBNOVLJENA TER ODETA V NOVO ŽIVO OBLAČILO,   STAVBA ŽE NA PRVI POGLED KAŽE ČASTITLJIVO STAROST. TUDI NOTRANJOST GOSTA PREVZAME S TOPLO DOMAČNOSTJO; VZBUJA MU ZAUPANJE. TAKO ZVENI KRATEK OPIS RESTAVRACIJE ORIENT NA TABORSKI 12 V MARIBORU, TIK POD STARIM MOSTOM IN LE STRELJAJ OD EUROPARKA. OMAMNE DIŠAVE, KI SE ŠIRIJO IZ NJENE KUHINJE, PA DAJO GOSTU VEDETI, DA GA BODO ZAPELJALI KULINARIČNI UŽITKI “NESLOVENSKE” KUHINJE.

 

V hiši, ki stoji tik ob desnem bregu Drave in je ravno prav odmaknjena od mestnega vrveža, je bila že v preteklosti gostilna, a jo je spremljala smola in je bila zadnjih nekaj let celo zaprta. Tako je bilo do novembra 2005, ko smo jo »vzeli v roke«, v njo vnesli delček naše bivše skupne domovine in nastala je ljubka restavracija Orient, ki nudi kuharske čarovnije prave bosanske kuhinje oz. kuhinje s prostorov južne ex Jugoslavije. Da pa nebi sami pripravljali autentične hrane, smo zato povabili k nam mojstre iz okolij, katerih hrano ponujamo. Tako se dobrote bosanske kuhinje pripravljajo po recepturi kuharja Riza iz Sarajeva, ki je prej kuharske mojstrovine “ustvarjal” v znanem sarajevskem lokalu Park prinčev. Medtem, ko vas bo z jedmi iz žara razvajal kuharski mojster CAKI, strokovnjak iz Leskovca, torej kraja, ki je sinonim za kvaliteten žar. V prijetnem ambientu restavracije Orient se dobro počutijo tudi manjše zaključene družbe, ki slavijo kakšen pomemben jubilej; lokal je primeren za poslovna srečanja, družinska kosila pa tudi za romantično večerjo v dvoje. Vsak dan pripravimo dvanajst različnih kosil, ki so jih med tednom veseli tudi študentje, druge jedi pa pripravljamo sproti po naročilu.

Typography is the art and technique

Typography is the art and technique of arranging type to make written language legible, readable and appealing when displayed. The arrangement of type involves selecting typefaces, point size, line length, line-spacing (leading), letter-spacing (tracking), and adjusting the space within letters pairs (kerning).