Trenutna cena študentskega bona: 2,90/5,53 eur  
HDH TIMA d.o.o.,
Taborska ulica 12,
2000 Maribor,
Davčna: SI11044918
 

O restavraciji

Restavracija Orient – restavracija, za katero si je potrebno vzeti čas in se prepustiti kulinaričnim užitkom.

ČETUDI JE LEPO OHRANJENA IN OBNOVLJENA TER ODETA V NOVO ŽIVO OBLAČILO,   STAVBA ŽE NA PRVI POGLED KAŽE ČASTITLJIVO STAROST. TUDI NOTRANJOST GOSTA PREVZAME S TOPLO DOMAČNOSTJO; VZBUJA MU ZAUPANJE. TAKO ZVENI KRATEK OPIS RESTAVRACIJE ORIENT NA TABORSKI 12 V MARIBORU, TIK POD STARIM MOSTOM IN LE STRELJAJ OD EUROPARKA. OMAMNE DIŠAVE, KI SE ŠIRIJO IZ NJENE KUHINJE, PA DAJO GOSTU VEDETI, DA GA BODO ZAPELJALI KULINARIČNI UŽITKI “NESLOVENSKE” KUHINJE.

V hiši, ki stoji tik ob desnem bregu Drave in je ravno prav odmaknjena od mestnega vrveža, je bila že v preteklosti gostilna, a jo je spremljala smola in je bila zadnjih nekaj let celo zaprta. Tako je bilo do novembra 2005, ko smo jo »vzeli v roke«, v njo vnesli delček naše bivše skupne domovine in nastala je ljubka restavracija Orient, ki nudi kuharske čarovnije prave bosanske kuhinje oz. kuhinje s prostorov južne ex Jugoslavije. Da pa nebi sami pripravljali autentične hrane, smo zato povabili k nam mojstre iz okolij, katerih hrano ponujamo. Tako se dobrote bosanske kuhinje pripravljajo po recepturi kuharja Riza iz Sarajeva, ki je prej kuharske mojstrovine “ustvarjal” v znanem sarajevskem lokalu Park prinčev. Medtem, ko vas bo z jedmi iz žara razvajal kuharski mojster CAKI, strokovnjak iz Leskovca, torej kraja, ki je sinonim za kvaliteten žar. V prijetnem ambientu restavracije Orient se dobro počutijo tudi manjše zaključene družbe, ki slavijo kakšen pomemben jubilej; lokal je primeren za poslovna srečanja, družinska kosila pa tudi za romantično večerjo v dvoje. Vsak dan pripravimo dvanajst različnih kosil, ki so jih med tednom veseli tudi študentje, druge jedi pa pripravljamo sproti po naročilu.

Skratka, v kolikor boste pri izbiri jedi imeli težko delo, bo najbolje, da se posvetujete s strežnim osebjem. Lahko pa boste izbirali med begovo ali telečjo čorbo, pisano dolmo, ali pa si boste privoščili kakšno od hišnih posebnosti, med njimi leskovački voz, hadjijski čevapčič v pergamentu, leskovačko mučkalico… Ljubitelji jedi z žara bodo veseli bogate ponudbe, ki pa v popolnosti zaživi v poletnih mesecih, ko se v zunanji hiški na domačem dvorišču »prebudi« pravi žar, kakor tudi jedi izpod “saća” ali izpod peke, ter ob vikendih pečen odojek ali jagnjetina. Po “bosansko” se boste v restavraciji Orient lahko tudi posladkali, in to z odličnimi sladicami, med katerimi so tudi baklava, tufahija in domača jabolčna pita.